Matkani valmentajaksi

Matkani omannäköisen elämän valmentajaksi on ollut kivikkoinen, voimaannuttava, mutta myös rakkauden ja oppimisen täyteinen. Todella omanlainen tie minuksi.

Elin turvallisen ja rakastavan lapsuuden isossa perheessä ja elämä tuntui menevän ”oppikirjan” mukaan. Uraa ja opintopolkua tein yhteiskunnan odotusten mukaisesti, ja minulla oli vahva tarve menestyä ja luoda jotain suurta. Jo lapsesta asti olen tiennyt, että olen henkisesti vahva, luova ja todella intuitiivinen sekä minulla on kyky lukea ihmistä muutenkin kuin sanojen kautta. Näistä taidoista oli paljon apua ja etenin uralla ja koulussa todella nopeasti haluamaani suuntaan. Syvin oppi ihmisyyteen on kuitenkin tapahtunut muualla kuin koulun penkillä tai työelämässä.

Vammauduin suomen suurimmassa kolarissa 2004 Konginkankaalla, missä bussimme törmäsi rekan kanssa. Kolari muutti silloisen elämäni suunnan täysin. 23 menehtyi ja meistä vain 14 selvisi, kaikki vammojen kanssa. Putosin itsenäisestä uranaisesta yhteiskunnan heikompi osaiseksi hetkessä.

Kolarista fyysisesti ja henkisesti selviytyminen eivät olleet ainoat haasteet vaan minun piti samaan aikaan taistella Kelan sekä vakuutusyhtiön kanssa oikeuksistani. Suomalaiset usein, niinkuin silloin minäkin luotin, että jos jotain pahaa tapahtuu on terveydenhuolto ja sosiaaliturva tukena, mutta valitettavasti se ei usein mene näin. Vammautumisen tai sairastumisen jälkeen alkaa oikeuksista taistelu, jossa sinua vammautunutta toisella puolella on siihen erikseen kouluttautunut lakimiesosasto.

Elämä jakkupuku bisnesmatkailusta oli muuttunut kelan ja lääkärin väliä suhaavaksi vammautuneeksi, jolla oli epämääräisiä oireita ja kipuja. Elämä oli pelkkää selviytymistä päivästä toiseen, niin fyysisesti kuin henkisesti.

Olin menettänyt koko silloisen elämäni, terveyden, urani, puolisoni, ystäviä, terveyteni, asuntoni, tulevaisuuteni... Oikeastaan kaiken...

Kuitenkin pohjalta ei ollut tie kuin ylöspäin.

          Se mitä tein oli ottaa vastuu omasta muutoksesta.

Aloitin pienin askelin ja muutoksin muuttaa elämääni ja arkeani.

”Ota itseäsi niskasta kiinni” kommentti tuntui lähinnä huvittavalta, koska "pohjalla" ei tälläiseen ole mahdollisuutta, mutta ehkä näitä muutoksia voisi kuvata nano-muutoksina ne olivat niin pieniä, että ne pystyi toteuttamaan. Loin itselleni metodin, jolla muutos alkoi,

-Päätäs voida hyvin-

-Arvot-Uskomukset-Keho-Mielen voima-

-Henkisyys-Perhe-Mielekäs tekeminen-Luonto-Vertaistuki-Ravinto-Liikunta-

 

Fyysisen puolen muutos oli mieletöntä. Aluksi en kuntosalilla saanut edes pienintä painoa 0,5kg nostettua, mutta pikkuhiljaa monien kuukausien systemaattisella työllä pystyin jo nostamaan painojakin. Kehollinen muutos oli niin suurta, että päätin opiskella itseni kuntosaliohjaajaksi.

Huomasin kuitenkin pian, että vaikka tietotaitoa fysiikasta löytyy ja netti on pullollaan ohjeita ja kunto-ohjelmia niin silti niitä ei tehdä. Tästä heräsikin mielenkiinto päänsisälle ja millä tavalla voimme muokata mieltämme niin, että se tukee omaa hyvinvointia parhaiten. Miksi toiset selviävät asioista helpommin kuin toiset ja mikä luo resilienssiä, mielenjoustavuutta?

Jottei valmentajapolkuni olisi ollut liian helppo jouduin vielä äitinä kokemaan oman lapsen vakavan sairastumisen, erityislapsen vanhemmuuden sekä syöpähoitojen raadollisuuden.

Omassa elämässä on ollut traumoja ja isoja kriisejä, mutta pystyn näkemään niissä myös opin ja voiman, jota olen saanut elämäntehtävääni. Tänä päivänä olen feminiininen vahva nainen. Olen herkkä, seksikäs ja rakastava. Olen äiti, puoliso ja ystävä. Olen inspiroija, vertaistukija, vapaaehtoistoimija, yrittäjä ja urheilija. Olen myös vammautunut ja isoista kriiseistä selvinnyt ja paljon paljon muuta.

Mutta ennen kaikkea minulla on kyky auttaa muita löytämään oma sisäinen voimansa, sinnikkyytensä ja merkityksensä elämässä. Visioni on luoda inhimillisempää yhteiskuntaa meille kaikille!

Elämäntehtäväni tällä hetkellä on auttaa ihmisiä selviämään elämän muutoskohdista sekä auttaa löytämään oman sisäisen voiman kautta tuleva merkityksellisyys ja rakkaus elämään.

Jokaisella ihmisellä on oikeus, mutta myös vastuu elää omannäköistä, täyttä elämää.

Kiitos kun olet löytänyt sivuilleni ja toivottavasti voin auttaa sinua sinun muutosmatkassasi.

                                    "Älä tyydy vähempään kuin täydelliseen, sinä ansaitset sen!"

Saana


Koulutustausta....

Yo-Merkonomi, Kansainvälisen kaupan ja markkinoinnin Tradenomi opinnot,

Kuntosaliohjaaja Trainerlab, Liikunnan ohjaaja,

Life Coach®, Vertaistukiohjaaja sekä vertaistuki ryhmänvetäjä, Lomaluotsi, Agility apuvalmentaja AVA1,

Nlp practitioner 02/2021

Life Coach Master 06/2021

 

Mediassa

TELEVISIO: 45Min https://www.mtv.fi/sarja/uutisklipit-33001002004/45min-2010-konginkankaan-bussionnettomuus-581813

ARTIKKELIT:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/erikoisraportti-lahes-jokainen-konginkankaan-turmasta-selvinnyt-karsii-vakavasta-aivovammasta/5783814#gs.7i1caa

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vakuutusyhtio-noyryytti-konginkankaasta-selviytynytta-saanaa-en-olisi-saanut-tehda-lapsia/5796710#gs.7i1884

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/79bb8945-665c-4b48-9e30-93e3d28a051d

https://yle.fi/uutiset/3-10678407

https://areena.yle.fi/1-50090350

Seura lehden kansikuvajuttu 03/2021

https://seura.fi/ilmiot/tarinat/saana-kiviranta-loukkaantui-konginkankaan-turmassa/

Trendi lehti 08/2020

Haastattelu Pauliina Flang

KarismaCoaching podcast 04/2021

https://www.karismacoaching.fi/podcast/episode/992d0c77/s1e3-kriisit-jotka-muuttavat-elaman-taysin-miten-niista-voi-selviytya